Activiteiten

ZON, ZAND EN PLEZIER


Aan de grote kustlijn van Costa da Caparica is een hoop aan activiteiten mogelijk. U kunt er surf lessen nemen (men spreekt er goed engels). Ook voor kinderen zijn er leuke surflessen mogelijk. Onze eigen kinderen hebben er jaren les. Dit kan echt al vanaf 6 jaar. Uiteraard kunt u er ook materialen huren en zelf de golfen in gaan.


Een aantal stranden verderop kunt u ook kitesurfen wat erg populair is.


Op verschillende plekken kunt u leuk vissen en ook als u benadering zoek met andere vissers zult u merken dat u erg welkom bent. Ook kinderen zijn altijd welkom om bij de visser te kijken. U kunt met u hengel bij de vissers staan.


U moet ook niet gek op kijken als er ineens aan de vloedlijn tractoren verschijnen deze komen de vissersboten versterken met het binnenhalen van de grote netten. Dit is echt een attractie en zorgt ook altijd voor veel bekijks van het strand publiek. Mocht een van de kinderen graag een zeester willen, maak dit dan vooral duidelijk bij de vissers als zij een zeester bij zich hebben in de netten. Zij geven ze graag aan kinderen weg. Een glimlach en een dank je wel is voldoende!


Verder kunt u het bommel treintje  "Transpraia"  pakken (tegen vergoeding) en alle 19 stranden af. Er zijn stranden met een specialiteit zoals kitesurfen, nudisten strand en het homo strand. U kunt dan naar het laatste strand rijden en bv over de vloedlijn terug wandelen.

(deze rijd echter van 1juni tot 30 September).


Wilt u winkelen? Dan heeft u hier een walhalla gevonden. Op nog geen 5km van het huis bevindt zich een enorm winkelcentrum Forum Almada. Hier vind u een supermarkt met wel 50 kassa's waar u werkelijk alles kunt vinden. (Ja zelfs pindakaas!) Verder zijn er 254 winkels zowel grote bekende ketens alswel de wat kleinere winkels.


Zoekt u wat meer souveniers en andere spullen dan kunt u in Rua dos Pescadores en bij de boulevard van het strand van Costa da Capararica terecht. Hier vind u ook een aantal kleinere supermarkten, locale winkels en de gezellige bakker waar u natuurlijk, zoals de portugese, u ontbijtje nuttigt.


In de maanden juli en augustus is er meestal de plaatselijke kermis in Costa da Caparica en de art craft market. Stelt u zich daar niet te veel van voor. Maar wel leuk om een keer even overheen gelopen te hebben zeker ook met kleinere kinderen.


Volg ons op onze facebook pagina (vivenda da bela vista - Portugal) en we houden u op de hoogte van alle evenementen in de buurt!